Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Bijzetting asbus in graf met een kist


11 november 2010

Vraag nummer: 7747  (oude nummer: 16179)

Kunnen er twee urnen bijgezet worden,in een eigen graf waar een persoon in is begraven?
Vr.Gr.N.Smit

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Dit is wettelijk en technisch geen enkel probleem. De wet kent geen regels voor of beperkingen aan het plaatsen van asbussen in een graf. Dat kunnen er dus wel tientallen zijn. En technisch is er ook geen probleem, omdat er voor asbussen geen afstand tot de bodem of het oppervlak of een zijkant van het graf hoeft te worden aangehouden. En ook niet tussen de asbussen onderling. Men kan dus eenvoudig stapelen.

Echter, begraafplaatshouders kunnen in hun beheersverordening of beheersreglement wel voorwaarden stellen aan de bijplaatsing van asbussen. Soms heeft men de regel dat er - naast kisten - nog 2 of 4 asbussen in een graf mogen worden geplaatst. Soms ook hanteert men de regel dat er in een graf óf 2 kisten óf 2 asbussen óf 1 kist en 1 asbus mogen worden geplaatst. Soms stelt men geen enkele beperking aan het aantal asbussen. En somnige begraafplaatshouders staan in het geheel geen asbussen toe. Alle varianten kunnen, mits de begraafplaatshouder het maar in een beheersverordening of beheersreglement heeft vastgelegd.

U hebt dus te maken met de regels van de betreffende begraafplaats. Informeert u bij de administratie naar de mogelijkheden.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE