Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Bijzetten asbus in Bergen op Zoom


29 december 2002

Vraag nummer: 1899  (oude nummer: 2274)

Sun, 29 Dec 2002 13:04

Mijnheer,
Heeft U het reglement van de begraafplaats van Bergen op Zoom?
Mijn moeder is eerste Kerstdag overleden, en ze wilde gecremeerd worden en daar is nu ruzie in de familie, ik en dat was haar wens, dat ik alles zou regelen, dus dat doe ik ook bij deze.

Maar nu komt het, de een zegt moeder wilde bijgezet worden bij vader en de ander zegt van niet.
Dus we hebben nu het welles en nietes spelletje.

Maar als U mij kan vertellen, dat het niet mag het bijzetten, in Bergen op Zoom. Dan is er weer een zaak opgelost, en daar moeten er nog velen volgen.

Tevens kunt U mij dan vertellen als het wel mag, wat het dan gaat kosten?

In afwachting
J.J. Augustijn

Antwoord:

Geachte heer Augustijn,

Welke begraafplaats in Bergen op Zoom bedoelt u? De gemeentelijke aan de Holleweg, of de RK-begraafplaats aan de Mastendreef. Naar mij bijstaat is de laatste de grootste. Er is ook nog een NH en een joodse begraafplaats, maar die zult u wel niet bedoelen, anders had u dat wel expliciet genoemd. √Čn er zijn Islamitische graven op de RK-begraafplaats, zie ik; dat is redelijk uniek. Maar het geeft wel aan dat de RK-begraafplaats de meest gangbare is.

Ik heb geen tarieven van deze begraafplaatsen, maar kreeg deze van de Stichting Grafzorg Nederland, die een groot archief heeft. De kosten van het bijzetten van een asbus in een bestaand graf op de gemeentelijke begraafplaats zijn (in 2002) Euro 73,50. Van de RK-begraafplaats heeft Grafzorg geen tarief van 2002, maar men schat deze ook op ongeveer Euro 70,-.

Ik wil me niet in uw familieruzie mengen, maar het bijzetten kan en is tamelijk goedkoop. De grootste kosten zijn nog het aanpassen van de tekst op het grafmonument zijn. Waarschijnlijk zult u ook de naam en geboorte/sterf-data van uw moeder op de steen willen aanbrengen, als de bus wordt bijgezet.

mr W.G.H.M. van der Putten

30 december 2002

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE