Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Asurn plaatsen (mogelijkheden, kosten?)


2 september 2005

Vraag nummer: 3982  (oude nummer: 6371)

Welke mogelijkheden zijn er voor een bijzetting van de asurn van onze vader? Hoe hoog zijn de kosten hoelang kan dit en kan dit op elke willekeurige begraafplaats?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

De mogelijkheden verschillen per crematorium met een urnentuin of columbarium en per begraafplaats en de kosten ook. Op de meeste begraafplaatsen kan het wel, maar lang niet alle. U moet dus gewoon bij een of meer begraafplaatsen van uw keuze de kosten opvragen. De administratie wordt meestal gevoerd door de gemeente of door een kerkgenootschap.

Op de meeste begraafplaatsen is 20 jaar een standaardtermijn. Daarna kunt u verlengen. Als u echter bij voorbaat weet dat u een nog langere termijn wenst, dan is een langere termijn te regelen via de Stichting Grafzorg Nederland (www.grafzorg.nl); dat kan op elke begraafplaats. Het voordeel is dat die gehele lange termijn (voor uw moeder) fiscaal aftrekbaar kan zijn, terwijl latere verlengingen dat nooit meer zijn.

Zie ook andere vragen over de bijzetting van een asbus in de sub-rubriek 'Bijzetten asbus' van de rubriek 'Cremeren'.

Let er op dat niet op elke begraafplaats elk type monument of gedenkteken is toegestaan. Kijk daarom goed rond en laat u uitgebreid informeren.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE