Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Wie beslist over de as (uitstrooien as; zus wil nis behouden)


14 juni 2007

Vraag nummer: 4812  (oude nummer: 9334)

mijn oma heeft besloten mijn opa laten uitstrooien echter heeft ze mijn moeder gevraagd wat ze wil doen met mijn zuster die in 1995 is overleden en is bijgezet bij mijn opa.Mijn moeder en de biologische vader hebben inmiddels hun akkoord gegeven om ook mijn zuster uit te laten strooien .Echter ben ik en mijn andere zus voort gekomen uit het tweede huwelijk van mijn moeder.Kort gezegd wij willen dat de nis blijft bestaan met onze zus er in. mijn oma heeft altijd voor de steen /nis betaald,kunt u me helpen deze vraag te beantwoorden?

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

De persoon op wiens naam de nis staat, waar de asbus staat, mag beslissen over het wel dan niet uitstrooien van de as.
U kunt natuurlijk altijd met uw andere zus uw oma vragen of ze de nis in stand wil houden met de urn van uw overleden zus; u kunt aanbieden dan de huur van de nis te betalen.
Als dat wordt geweigerd, en er niemand is die kan bemiddelen tussen u en uw oma of andere familie, dan is het enige wat mogelijk nog zou helpen, het in de arm nemen van een advocaat. Die kan dreigen met een rechtszaak. Vaste lijn in de rechterlijke uitspraken tot nu toe is dat de rechter kiest voor het behoud van de asbus, boven de wens van nabestaanden tot verstrooiing. Dus u hebt de rechtspraak aan uw kant. Maar er is nog een verschil tussen gelijk hebben en gelijk krijgen.

Zie ook vergelijkbare andere vragen in de sub-rubriek 'Keuzes en zeggenschap over as'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >