Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Wat te doen met de as?


10 juli 2016

Vraag nummer: 46760

Enige jaren geleden is de moeder van mijn man overleden en omdat niemand de urn wilde, hebben mijn man en ik hem mee naar huis genomen met de bedoeling de as ergens te verstrooien. Mijn man is inmiddels dementerend en ik zit nog steeds met de as van mijn schoonmoeder. Ik wil de as niet zelf verstrooien. Wat zijn nu de opties?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

U vraagt wat de opties zijn.

U kunt de asbus bewaren, thuis of bij een begraafplaats of crematorium. Maar dat ligt niet voor de hand als uw man en u de bedoeling hadden om de as te verstrooien.

U kunt de as laten verstrooien. U kunt de as naar een begraafplaats of crematorium brengen en vragen om de as daar te verstrooien. Daar zijn natuurlijk wel kosten aan verbonden, die per begraafplaats of crematorium verschillen. U kunt ook een bekende vragen om de as ergens in de natuur te verstrooien.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >