Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Verstrooien van as op terreinen van b.v. SBB en Natuurmonumenten


26 mei 2004

Vraag nummer: 3137  (oude nummer: 4338)

Een concrete vraag van onze burgemeester die betrekking heeft op het verstrooien van as op terreinen van b.v. SBB en Natuurmonumenten

De vraag:
Kan een beheerder, niet zijnde eigenaar, toestemming verlenen voor het uitstrooien van as op de haar in beheer gegeven terreinen van derden.
Komt mogelijk niet vaak voor, maar soms geven particulieren of erven daarvan terreinen in beheer van genoemde organisaties.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

De beheerders van terreinen van dit soort organisaties mogen geacht worden bevoegd te zijn om toestemming voor het verstrooien van as te geven, als zij die toestemming geven. Maar het is de vraag wat je onder beheerder verstaat, welk niveau of welke schaal je bedoelt.
Het verzoek om toestemming moet dan natuurlijk aan dé organisatie gericht zijn. Bij staatsbosbeheer (SBB) zou ik dan denken aan het niveau van de hoofden van de districten van de betreffen locatie. Noord-Holland valt onder de regio West van SBB, met het kantoor te Nieuwegein (ik heb er toevallig gisteren nog contact mee gehad). De districten komen grotendeels overeen met de provinciegrenzen. Toestemming van het districtshoofd als beheerder lijkt mij akkoord. Toestemming van de individuele boswachter die op het terrein loopt, lijkt mij net te weinig. Tenzij bekend is dat SBB dat soort beslissingen overlaat aan lokale mensen.
De indeling van de organisatie van Natuurmonumenten ken ik niet, maar zal vergelijkbaar zijn.

Het is echter geen probleem van de gemeente om achter die toestemming aan te gaan, lijkt mij. Degene die wil verstrooien moet zorgen dat hij/zij de toestemming krijgt.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >