Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Verstrooien as op het strand


19 januari 2004

Vraag nummer: 2813  (oude nummer: 3810)

In de APV van onze gemeente is het toegestaan om in principe overal individueel as te verstrooien uitgezonderd met name genoemde plaatsen conform de VNG modelverordening.
Recentelijk stelde men de vraag of het mogelijk is om op het strand as te verstrooien? Kan me voorstellen dat je dat niet in het zomerseizoen moet doen, maar eventueel in de wintermaanden!

Antwoord:

Geachte heer,

Tja, waar het natuurlijk om gaat is dat zoiets voor andere mensen niet confronterend is of overlast bezorgt. Maar ik zie niet zo snel gebeuren dat iemand midden tussen de badgasten op het strand een asbus leeg kiepert. Mensen kiezen zelf toch altijd voor een intiem moment, weg van andere mensen, samen met een kleine of grotere kringen familie en vrienden.

Ik kan me best voorstellen dat er een keer op een mooie zomeravond of ochtend op het strand as wordt verstrooid. Maar die as wordt al snel verspreid door de wind of meegenomen door de zee. Mensen die de as van opa/oma of man/vrouw verstrooien letten er zelf wel op dat niet even later een kind daar een zandkasteel zal of kan gaan bouwen.

Ik denk dat het overbodig regelend is als je zou moeten regelen dat er in de zomer niet op het strand verstrooid mag worden. Hetzelfde geldt voor een mooi bos met veel wandelaars in de herfst, etc. Ik denk dat zich dat in de praktijk vanzelf regelt.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >