Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Uitstrooien op zee (liefst tropische wateren)


21 februari 2005

Vraag nummer: 3709  (oude nummer: 5657)

Mijn broer wil graag worden uit gestrooid op zee, het liefs in tropische wateren. Maar dat is volgens mij veelste duur. Wij dachten zozelf vlakbij scheveningen.
De vraag is, of dit wel te verwezelijken is en bij wie moeten we dat dan regelen.

ps, mijn broer is nu nog in leven maar hij is zodanig ernstig ziek dat hij binnenkort zal overlijden.

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Uitstrooien op zee mag alleen op open zee. Vanaf een schip of vanuit een vliegtuig. Niet vanaf het strand of de pier. Het is niet de bedoeling dat de as weer aan kan spoelen op het strand, ook al zie je dat niet. Kwestie van piƫteit.
Zie voor de mogelijkheden van verstrooien de 'asstrooi'- bedrijven in de Adressengids.

Maar waarom zou de as van uw broer niet uitgestrooid kunnen worden in tropisch water? Kan best. En hoeft helemaal niet duur te zijn. De asbus kan na de crematie (gratis) thuis worden bewaard. Als iemand van de familie of vrienden of bekenden dit jaar of volgend jaar naar een warm land op vakantie gaat, kan die de asbus meenemen en de inhoud verstrooien. Als u niemand kent, moet u er gewoon eens over praten met collega's, die ook weer vrienden kunnen vragen etc etc. Het moet vast lukken om de asbus aan iemand mee te geven die dit wil doen.

Het meenemen van een asbus naar een trp]opisch land kan gewoon bij de (hand)bagage. U moet wel bij het crematorium een verklaring vragen. Anders kan iemand bij de douane vragen krijgen waar u geen antwoord op hebt.

Zie voor vervoer van de asbus naar het buitenland ook de sub-rubrieken Buitenland, Vervoer, As verstrooien e.d.
Het is allemaal vrij simpel en goedkoop te doen. In het buitenland zelf verstrooien in zee is waarschijnlijk zelfs goedkoper dan in Nederland op zee. Omdat daar waarschijnlijk niet de eis geldt dat het op open zee moet.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >