Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Uitstrooien as op de militaire begaafplaats in Den Helder


4 januari 2017

Vraag nummer: 48850

Mijn schoonvader is overleden en gecremeerd en zoals het overal is zijn daar familie problemen van gekomen omdat opa niets op papier had gezet. Mag de urn op het militaire begraafplaats in den helder zomaar worden uitgestrooid of zijn daar regels voor familie beweerd dat het uitstrooien al gebeurd is.Vast bedankt

Antwoord:

Geachte heer,

Er mag nooit zomaar op een begraafplaats as worden verstrooid. Net zo min als dat vreemden as in de tuin van iemand anders mogen kieperen.

De meeste begraafplaatsen hebben inderdaad regels voor het verstrooien van as. Soms uit principe maar ook omdat zij zich aan de wet moeten houden. Men heeft gewoonlijk een vergunning voor het verstrooien van een bepaalde hoeveelheid as per jaar. Als Jan en Alleman zelf overal as gaan verstrooien komt een begraafplaats mogelijk in de knoei met haar vergunning; dat kan niet de bedoeling zijn. Voorts vragen veel begraafplaatsen een vergoeding voor het verstrooien van as. Per slot hebben zij ook inkomsten nodig om te bestaan en het terrein te onderhouden.

Om de mogelijkheden op de begraafplaats in Den Helder te bespreken, kunt u contact opnemen met de administratie of de beheerder.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Bijvoorbeeld: Als u zelf een plaats voor het verstrooien van as wilt kiezen:


TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >