Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Samen uitstrooien beide ouders


31 augustus 2016

Vraag nummer: 47165

onze vader is op 31-05-2016 overleden en onze moeder op 12-06-2016 nu heb ik als oudste (dochter) de volmacht over mijn moeder met het verzorgen van de crematie en mijn broer over mijn vader nu is het zo dat ik beide hun uitvaart heb verzorgt en mijn broer vond dat prima.
inmiddels is onze vader opgehaald maar nu is er onenigheid over mijn moeder alleen hij mag haar halen want daar heeft hij voor getekend nu wil het dat we ze beide op de zelfde plek willen uitstrooien maar daar ligt hij dwars in en zegt dat hij zelf uitmaakt wat er gebeurt, wat kunnen wij hier aandoen we zijn intotaal met 5 kinderen.
we hebben de erfenis beneficiar aanvaardt en ik heb de volmacht om alles te regelen.
in afwachting op uw antwoord
Vriendelijke groet,
XX

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik snap de situatie niet helemaal. Als u beide crematies geregeld hebt, dan bent u de enige persoon die de as mag ophalen.
Ik begrijp niet hoe u dan kunt schrijven dat uw broer voor uw moeder getekend heeft. Want dat is tegenstrijdig aan uw mededeling dat u voor beide ouders de uitvaart hebt verzorgd.

Maar hoe dit ook zij, als uw broer de asbus van moeder heeft en niet bereid is om haar as uit te strooien op dezelfde plek als de as van vader, dan hebben de 4 andere kinderen een probleem. U kunt met hem in gesprek gaan, maar waarschijnlijk is dat al geprobeerd en heeft dat niets opgeleverd. U kunt dan ook overwegen om met de 4 andere kinderen een rechtszaak tegen uw broer aan te spannen, maar dat is een erg kostbare kwestie. Een betere oplossing zou kunnen zijn om samen in mediation te gaan. Maar dat kan alleen als alle partijen dat willen, je kunt er een ander niet toe dwingen. Als iemand niet wil, blijft alleen de rechtszaak over.

Het beneficiair aanvaarden van de erfenis en uw volmacht om de nalatenschap te regelen heeft niets met het verstrooien van de as te maken. De asbus van uw moeder is geen onderdeel van haar erfenis. De erfenis bestaat uit alle spullen, geld en schulden die uw moeder had op het moment van haar overlijden. Uw moeder had haar eigen met as gevulde asbus niet op het moment van haar overlijden, dus maakt die geen deel uit van de erfenis.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >