Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Ruzie over uitstrooien as moeder


5 maart 2016

Vraag nummer: 45443

Beste heer Putter,
Graag u mening advies over het volgende;
Mijn zus en ik zijn na het overlijden van onze moeder beland in een heftige strijd over zo.n beetje alles!
Nu wil de pech dat zus enorm in voordeel is omdat zowel de uitvaartverzorger alsmede het Crematorium haar collega,s zijn!

Ik als opdrachtgeefster werd na de crematie totaal genegeerd. Overlijdensakte, rekening, condoleance register en linten gingen naar mijn zus.

De aanvraag asbestemming kon men niet onderuit dus deze ontving ik wel!
Wil van moeder is bekend ze wil samen met de bewaarde as van vader op zee uitgestrooid worden. Vanwege heftige ruzie is zelf samen doen helaas geen optie!! Na overleg deed ik het verzoek as (zonder bijzijn van familie ) op zee te laten uitstrooien. Plus 2x een kleine hoeveelheid as voor elk te bewaren.

Dit is ruim 6 weken gerekt met allerlei onzin, en leugens, nadat ik het vertrouwen kwijt was stelde ik de eis de as klaar te maken zodat het afgehaald kon worden en door een onafhankelijke partij ter uitstrooien aangeboden kon worden.
Wederom het antwoord nog even af te wachten op brief! Tot mijn verbazing is de as voor 6 weken in bewaring genomen!

Nogmaals telefonisch contact gezocht met de mededeling dat dit naar mijn idee niet rechtsgeldig is en zus haar positie misbruikt!
Machtige een onafhankelijk nwe uitvaartverzorger die de as inbewaring zou nemen. Antwoord sorry over 6 weken kunnen wij ingesprek.

Kan dit nu zomaar?

Gr.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Als ik uw verhaal zo lees, wordt u ten onrechte aan het lijntje gehouden. Een inhoudelijk advies kan ik u niet geven. Ik ken het verhaal van de andere partijen niet. Maar ik zie geen reden om de dienstlening aan u op te schorten.

Als de dienstverlening van het crematorium en/of de uitvaartverzorger uw inziens tekort schiet, kunt u een klacht indienen bij de Ombudsman uitvaartwezen.
Zie www.OmbudsmanUitvaartwezen.nl.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Op zaterdag 23 april 2016 wordt in de Westerkerk in Amsterdam de Uitvaartbeurs Amsterdam gehouden. De beurs is gratis toegankelijk voor het publiek!


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >