Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Overlijden van mijn mama (en haar as verstrooien in Frankrijk)


13 augustus 2018

Vraag nummer: 55838

Mijn mama is overleden op 25juli2018 denken we mijn broer is naar haar app gegaan in Narbonne Frankrijk heeft haar laten cremeren heeft al haar spullen weggegooid en heer ons mama meegebracht naar Belgiƫ en staat nu bij hem op de kast mijn zus Sabine de geyter heeft ons laten weten dat ons mama overleden was op 3augustus pas een week daarna zijn we geweten gekomen dat ons mama al 9dagen was overleden wat kunnen we doen we weten dat ons mama in narbonne wou uitgestrooid worden want daar was ze echt gelukkig mvg

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Gecondoleerd.

U kunt bij de gemeente van overlijden (waarschijnlijk Narbonne Frankrijk) een afschrift van de akte van overlijden van uw moeder vragen. Dan heeft u zekerheid.

U wilt de as van uw moeder uitstrooien in haar woonplaats. Het ligt voor de hand dat u dat met uw broer bespreekt. Misschien wil hij daar aan meewerken.

Als hij er niet aan mee wil werken, kunt u een advocaat om advies vragen. Wat er juridisch mogelijk is hangt dan van veel omstandigheden af, zoals de vraag of er een testament of codicil was, wie tot uitvaart-executeur benoemd was, of uw broer gehandeld heeft met uitsluiting van andere broers en zussen, wie de kosten van de crematie heeft betaald en hoe, etc. etc. Dat zijn zoveel aspecten dat u dat alleen in een persoonlijk gesprek kunt bespreken en afwegen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >