Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Na een half jaar niet verstrooid


7 mei 2011

Vraag nummer: 24666  (oude nummer: 16696)

Hallo.
Mijn oma is in November 2010 overleden. Een paar dagen later is zij gecremeert. Er is afgesproken dat ze uit gestrooid zou worden, en dat was ons ook verteld dat dat zou gebeuren.
Alleen nu komen mijn ouders en ik er achter dat ze nu in MEI dus nog steeds in de kelder van het uitvaart centrum staat. En dat er voor betaald moet worden.
Mijn oom en tante zijn eerste aanspreek punt, maar die willen er van af en willen gewoon betalen. Mijn oma was verzekerd bij Dela, maar Yarden heeft de uitvaart verder verzorgd. Mijn moeder wil nu urn van mijn oma op halen en dan thuis neer zetten. Maar we zijn niet van plan om te betalen, omdat het uitvaart centrum in gebreke is gebleven. Wat nu te doen.
vriendelijke groeten R. de Jonge

Antwoord:

Geachte heer,

Iedereen dacht dat het wel geregeld zou zijn en uitgevoerd zou worden. Maar niemand heeft het gecontroleerd.

Ik weet niet of het uitvaartcentrum in gebreke is gebleven. Als er een duidelijke afspraak was die op papier stond, is dat misschien het geval. Maar ik vermoed van niet, want dat schrijft u niet.
Misschien verwisselt u het uitvaartcentrum en het crematorium. Zonder duidelijk schriftelijke opdracht van een opdrachtgever doet een crematorium niets. Vermoedelijk, want dat zijn standaard-procedures, heeft het crematorium uw oom en tante aangeschreven met de vraag "Wat nu?" Dat op die vraag nog geen antwoord was, ligt - vremoed ik - aan uw oom en tante.

Maar is de as van oma nu werkelijk iets om ruzie over te krijgen? Ik denk het niet.
Waarschijnlijk gaat het om een bedrag tussen de 50,- en 100,- euro. Dat is een goed besteed bedrag om er nog eens goed over na te denken wat de familie met de as wil.
Misschien is het een goed idee om uw moeder de urn thuis te laten bewaren; dat zou niet gekund hebben als de as al verstrooid was. Heeft oma zelf ggeen wens te kennen gegeven? De as zou eventueel ook deels verstrooid en deels bewaard kunnen worden.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >