Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Mein Oostenrijkse vrouw wil ook in Nederland verstrooit worden

2 februari 2002

Vraag nummer: 638 (oude nummer: 508)

Ik (Nederlander) woon al 10 jaar samen met mein oostenrijkse vrouw in Oosterijk. Wij willen allebij in Nederland verstrooit worden! (In Oostenrijk mag dat niet!).
Is dat mogelijk? en als ja hoe regel ik dat het beste?
Bedankt voor dit goede service.

Antwoord:

Geachte heer,
Het is geen enkel probleem voor u en/of uw vrouw om na uw overlijden en crematie de as in Nederland te laten verstrooien. De as mag worden meegenomen per auto, verzonden per vliegtuig of gewoon per post worden verstuurd. De as zal in principe moeten worden afgegeven bij of toegezonden aan de houder van een crematorium, begraafplaats of strooiveld. Ik ken de regels in Oostenrijk niet, maar verwacht dat men daar zal eisen dat er een 'verklaring tot bereidheid om as in ontvangst te nemen' door zo'n houder wordt verstrekt. Elke houder in Nederland is bereid te verklaren dat hij de as conform de wettelijke bepalingen in ontvangst wil nemen. Het is een kwestie van 1 kort briefje vanuit Oostenrijk naar Nederland en andersom.U hoeft er niets voor van tevoren te regelen. Het kan altijd, ook zonder afspraken vooraf.

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder