Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Kan as zomaar verstrooid worden?


3 november 2007

Vraag nummer: 5035  (oude nummer: 9840)

De as van mijn man zijn oma staat bij de begraafplaats in Winschoten. Nu wil zijn opa de as laten verstrooien, hij wil niet meer voor de urnplaats betalen. Dit hoorden we via via (we hebben geen contact met hem). Nu zijn er 2 dochters die niet willen dat hun moeders as verstrooid wordt, zij willen de betaling voor de urnplaats overnemen. Kan hij zomaar de as laten verstrooien?

Mer vr. gr.
X X

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Zolang de opa van uw man nog voor de urnplaats betaalt, kan hij de as een andere bestemming geven, zoals verstrooiing. Als de huur van de urnnenruimte beƫindigd is en hij niet tijdig een andere bestemming heeft aangegeven, dan is de asbus in beheer van de gemeente gekomen. De gemeente kan de asbus dan ter beschikking stellen van andere nabestaanden. Maar als de huur nog niet is verlopen, kan opa met de as doen wat hij wil. Alleen via een kort geding is dan af te dwingen dat de asbus bewaard moet blijven. Bij onenigheid tussen nabestaanden over het wel of niet bewaren van een asbus, kiest de rechter altijd voor het bewaren.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

---

Nog een goede raad: wordt geen klant van KPN. KPN is een bedrijf dat niet reageert op klachten en volstrekt lak heeft aan de klant. Dat is althans mijn ervaring tot op de dag van vandaag. (Zie vraag 9718). Mijn kantoor staat nog altijd onder een verkeerd nummer in de telefoongids; zie voor het juiste adres en telefoonnummer de Adressengids van deze site.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >