Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Gedenksteen na verstrooiing


2 februari 2002

Vraag nummer: 539  (oude nummer: 323)

Mijn ouders zijn allebei overleden en gecremeerd. Hun as is verstrooid op het strooiveld op het crematorium. Is het mogelijk om een gedenksteen te plaatsen op het kerkhof? Het kerkhof ligt naat het crematorium.
En als het mogelijk is, hoe moet ik dat dan gaan doen en wat zijn de kosten?

Antwoord:

Geachte mevrouw,
Zeker is het mogelijk om op het kerkhof naast het crematorium een gedenksteen te plaatsen. Er is geen enkele wettelijke belemmering. De enige uitzondering zou kunnen zijn dat het gaat om een kleine begraafplaats met ruimtegebrek. Maar dat is meestal niet het type begraafplaats dat naast een crematorium ligt.
Over de kosten kan ik niets zeggen. Ik weet niet om welk crematorium en begraafplaats het gaat. Er zijn zo'n 55 tot 60 crematoria in Nederland en de meeste liggen op of naast een begraafplaats. Ik kan moeilijk raden welke het is. Over de kosten kan ik daarom alleen zeggen dat ze per begraafplaats erg uiteenlopen. U moet normaal wel denken aan een paar duizend gulden voor een termijn van 20 jaar. Er zijn echter ook begraafplaatsen die gedenkplaatsen uitgeven tegen een ander (lager) tarief dan een gewoon graf.
Hoe u aan zo'n gedenkplek komt is eenvoudig: u neemt contact op met de administratie van de begraafplaats en vertelt wat u wilt.Als het nu toch niet mogelijk zou zijn en/of de kosten te hoog zouden uitvallen, kunt u ook het crematorium eens naar de mogelijkheden vragen. Er zijn veel mensen die na verloop van tijd nog behoefte hebben aan een gedenkplek of iets anders tastbaars voor overledenen die gecremeerd en verstrooid zijn. Men heeft soms wel iets als een gedenkzuil, waar een naamplaatje op kan komen, of men kan ook denken aan een nis in een columbarium.Voor wat u wilt/zoekt is zeker een oplossing te vinden.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >