Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Ballonverstrooiingen

11 april 2017

Vraag nummer: 50429

Zijn ballonverstrooiingen toegestaan?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Asverstrooiing per ballon is alleen toegestaan als er toestemming is van de eigenaren van onderliggende percelen om as op hun terrein te verstrooien. Bij ballonverstrooiingen en verstrooiingen uit een vliegtuigje wordt gesteld dat de as zo hoog de lucht in gaat, dat er nauwelijks as meer op de bodem aankomt. De hoeveelheid maakt juridisch echter geen verschil. Vanwege de omstandigheid dat men bij een ballonverstrooiing of andere verstrooiing hoog in de lucht te maken krijgt met honderden of misschien duizenden eigenaren van tuinen, akkers, bossen etc. die ongevraagd as op hun terrein kunnen krijgen, is dat eigenlijk niet te regelen. En dan niet toegestaan.

Alleen verstrooiing van as boven zee is toegestaan. Met een vliegtuigje is dat uitvoerbaar, met een ballon iets minder makkelijk, omdat de luchtstroming op verschillende hoogten verschillende richtingen kunnen hebben.

Hetzelfde geldt voor de verstrooiing van as per raket of vuurpijl.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder