Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Asverstrooiing vanaf Afsluitdijk


26 juli 2003

Vraag nummer: 2366  (oude nummer: 2850)

Geachte heer,
Graag wil ik van u vernemen of er evt. ontheffingen/vergunningen nodig zijn wanneer wij de as van mijn oma uit willen strooien in zee vanaf de Afsluitdijk.
Ik begrijp dat dit niet zo is wanneer dit op open zee zou gebeuren maar mijn vader, haar zoon, is bang om te varen en wil dus niet op een boot.
M.vr.gr.
Anja Bakker

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Formeel moet je 2 dingen doen: nagaan of de betreffende gemeente een verordening heeft die het toestaat (meestal 1 artikel in de Algemene Politieverordening) en toestemming vragen aan de eigenaar van de ondergrond. In dit geval zal dat laatste neerkomen op toestemming van de dienstkring Afsluitdijk van Rijkswaterstaat.

Praktisch gesproken denk ik dat het geen enkel probleem is, omdat de meeste gemeenten het op zo'n soort plaats niet verbieden en dat Rijkswaterstaat er geen enkel bezwaar tegen heeft.

Heel praktisch gedacht denk ik dat het gewoon kan, zonder dat u dat verder navraagt. Ik mag niet hardop zeggen "Doe het daar dus maar gewoon", maar een goed verstaander weet genoeg.

Feitelijk denk ik dat 't het belangrijkste is om goed op te letten hoe de wind staat, zodat de as inderdaad in zee en niet op u terecht komt.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >