Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Asbestemming (opdrachtgever t.o.v. broer / zus)


1 maart 2009

Vraag nummer: 6223  (oude nummer: 12399)

Het as van onze overleden ouders willen wij zelf verstrooien [ Broer / Zus ], geen probleem , Nu staat alles op mijn naam ben ik dan ook de opdrachtgever t.o.v. van mijn broer / zus dat zij niet kunnen beslissen wat er met het as gebeurt .

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Ik begrijp niet goed wat u bedoelt met 'ook de opdrachtgever t.o.v. van mijn broer / zus'. Maar inderdaad is het zo dat zij formeel niet kunnen beslissen wat er met de as gebeurt. U kunt dus het crematorium zeggen dat u de as zelf wilt verstrooien en dan geeft men u de asbus. Uw broer of zus kunnen dat niet zeggen. Nu ja, ze kunnen het wel zeggen, maar het crematorium heeft daar niets mee te maken; men heeft alleen met u te maken.

Maar in normale verhoudingen in een normale familie overleg je natuurlijk met elkaar wat je zult gaan doen. Kinderen zullen meestal de wens van ouders willen vervullen, als die bekend is, gewoon omdat het hun wens was. En als die wens niet zo duidelijk was kunnen ze hun eigen opvattingen volgen. De ouders hebben dan waarschijnlijk ook gewild dat de kinderen samen zouden kiezen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >