Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

As verstrooien vanuit een ballon


2 maart 2004

Vraag nummer: 2934  (oude nummer: 4073)

Geachte mevrouw/heer,

Mijn oma is nu 90 jaar en heeft als laatste wens dat ze vanuit een heteluchtballon wordt verstrooid. Ze woont al 90 jaar in Tilburg en wil dus ook daar worden verstrooid. Ik wil mijn oma heel graag helpen en hoop dus ook dat u mij spoedig een antwoord kan geven.

Alvast bedankt!!

Groetjes, Mirjam

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik neem aan dat uw oma bedoelt: n√° haar overlijden als as wordt verstrooid.
Er zullen vast wel ballonvaarders in die regio zijn die bereid zijn om dit te doen. Alhoewel deze (juridische) rubriek de aller-, √°llerslechtste plek van heel internet is om er een vraag over te stellen, want ik moet zeggen dat verstrooiing van as uit een ballon (of vliegtuig) boven een stad niet mag.
De reden is simpel: je mag alleen as verstrooien met toestemming van de eigenaar van de ondergrond. Nu zal de eigenaar van de grond er heel weinig van merken als er as uit een ballon boven zijn grond wordt verstrooid. Maar of as van een hoogte van 10 cm, 50 cm, 10 meter of 1000 meter wordt verstrooid: in principe mag het niet zonder toestemming. En je kunt in een stad moeilijk duizenden mensen om hun toestemming gaan vragen.

Niettemin zijn er in en rond Tilburg/Breda wel een aantal ballonvaarders, die het mogelijk wel willen doen. Er staat zelfs een ballonvaarder uit Tilburg in de rubriek Bedrijven en instellingen en Bijzondere wensen van deze site: Virgin - Sky Promotions, J. Asselbergsweg 5 - 7, 5026 RP Tilburg, E-mail daan@virgin.nl, telefoon (013) 5900692.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >