Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

As verkeerd verstrooid? (geschillencommissie)


13 oktober 2004

Vraag nummer: 3376  (oude nummer: 4806)

Meneer,
Bij het regelen van een uitvaart wordt besproken wat er met het as moet gebeuren van de overledenen.In eerst instantie werd besloten door de nabestaande dat het verstrooit moest worden op het terrein van het crematorium zonder aanwezigheid van familie.De familie heeft 5 weken na de verstrooingeen bericht ontvangen dat het was geschied.Nu beweren de nabestaande dat dit niet de afspraak was die zij hadden gemaakt met de uitvaartleider.Op het formulier dat is achtergelaten van het crematorium staat bij asbestemming ook niets ingevuld.Op het orginele formulier staat het wel,maar is met een fine-liner ingevuld die niet goed heeft door gedrukt op het onderste formulier.De familie beweert nu dat de uitvaartleider dit er later heeft bij geschreven!De uitvaartleider weet wel beter en is zich er heel goed van bewust ,dat als hij dit had gedaan,hier heel veel problemen door zouden ontstaan.De familie heeft dus het orginele formulier wel gezien en ondertekend waar duidelijk op stond wat er met het as moest gebeuren.Ook in het gesprek met de familie werd aangegeven dat het ook de wens was van de overledenen.De familie neemt hier geen genoegen mee en gaan de zaak voorleggen bij de geschillen commisie,wat zou hier uit voorkomen?
Met vriendelijke groet Maria

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik heb geen idee. De uitspraken van de geschillencommissie en ook van de Ombudsman Uitvaartwezen worden niet openbaar gemaakt, helaas. En dan kun je er ook niets van leren. De globale uitkomst van sommige zaken wordt soms wel genoemd in een jaarverslag, maar daar heb je niets aan omdat je dan niet kunt lezen wat nu precies de feiten en omstandigheden zijn van het betreffende geval en waarom de beslissing dan is zoals die is.

Ik ben benieuwd en hoop dat iemand mij t.z.t. de (volledige) uitspraak van de Geschillencommissie in deze zaak wil geven. Dan kan ik in de volgende zaak een hint geven.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >