Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

As uitstrooien Tenerife


5 september 2003

Vraag nummer: 2453  (oude nummer: 3018)

In de herfstvakantie gaan wij de as uitstrooien van mijn ouders bij Tenerife:
Ik weet dat er geen problemen zijn om uit te voeren maar stel dat mijn koffer door de scanner gaat en men ziet twee bussen. Vervolgens moet ik mijn koffer openen en men maakt de bussen open. Wie zegt dat de as geen heroïne/cocaïne is? Iedereen kan wel zeggen dat het zijn "ouders" zijn.
Ten tweede, mogen wij deze assen binnen de terrotariale wateren van Tenerife uitstrooien zonder toestemming?

Antwoord:

Geachte heer,

Daarom is, zoals ik in diverse andere antwoorden al eerder zei, het ook van belang om van het crematorium een papier met crematiegegevens te hebben. Ik denk niet dat men de bussen direct opent. Men kan bijvoorbeeld een speciale hond laten snuffelen of die iets ruikt. En men kan wellicht in een scanner zien of er tussen de as in de asbus nog een zakje met ander materiaal zit. Dan heeft men een reden om de bus te openen. En het verschil tussen as en heroïne en cocaïne weet men echt wel. De douane-medewekers op vliegvelden zijn dé experts op dit vlak.

De regelgeving op Tenerife inzake het verstrooien van as ken ik niet. Wellicht is het verboden, wellicht kan het met een speciale vergunning, wellicht kan het zonder meer. Ik - als braaf jurist - moet u natuurlijk adviseren om dat ter plaatse na te gaan. Maar soms is het ook handig om niet al te veel te vragen en gewoon wat te doen, zo luidt een wereldwijde wijsheid.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >