Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

As uit strooien (in Thailand)


14 april 2010

Vraag nummer: 7520  (oude nummer: 15646)

Ik heb net u antwoord gelezen van de man die wilde uitstrooien in Bangkok.Dus als ik mij man in Phuket wilt uitstrooien is daar geen enkel probleem mee....ik heb geen bepaalde dokumenten nodig????? Graag u antwoord omdat mijn man door zelfdoding om het leven is gekomen en hij zich alleen daar thuis voelde en dat op een 49 jarige leeftijd. U begrijpt nu misschien waarom ik hem perse wil thuis brengen.

mvg Hilda

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Als u geen nummer of datum van de vraag vermeldt weet ik helaas niet welke vraag betrekking had op het verstrooien van as in Bangkok.
Zie de vele antwoorden op vergelijkbare vragen over het transport van een asbus naar het buitenland in de sub-rubrieken 'Vervoer as' en 'As verstrooien' van de hoofdrubriek Cremeren en 'Buitenland' van de hoofdrubriek Overige onderwerpen.

Voor uitvoer van een asbus uit Nederland zijn wettelijk geen documenten nodig. Voor internationaal vervoer is ook geen document nodig; er bestaan geen internationale verdragen hier over.

Wat niettemin verstandig is, is om bij het crematorium een crematieverklaring te vragen, liefst (ook) in het Engels. Wettelijk is het niet nodig, maar praktisch kan het handig zijn om aan de hand van een papier aan te kunnen tonen dat er as in de asbus zit en van wie die as is.

De regels voor invoer in Thailand ken ik niet, maar ik heb in ruim 20 jaar nog nooit van problemen met de invoer van een asbus gehoord, in welk land dan ook. Ik verwacht nu dus ook geen problemen voor u.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >