Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Anoniem uitstrooien as


21 augustus 2008

Vraag nummer: 5639  (oude nummer: 11166)

Anoniem uitstrooien van de as van mijn schoonmoeder. Voormalige echtgenoot wil niet dat de kinderen erbij zijn tijdens de uitstrooing van de as. Ik heb een week uitstel gekregen. Wat nu te doen? Ik heb nog 2 werkdagen om te kunnen handelen. Voordat het zover is. Verzoek ik u om mij zo spoedig mogelijk te antwoorden.
Met vriendelijke groet,
XX

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Als de voormalige echtgenoot de opdrachtgever van de crematie is, kan hij in principe beslissen of het verstrooien van de as in stilte geschiedt, of in aanwezigheid van de kinderen of anderen.
Waarschijnlijk heeft uw schoonmoeder geen testament of codicil waar in staat hoe zij het verstrooien van de as uitgevoerd wenste te zien. In stilte of in aanwezigheid van de kinderen of anderen. Eigenlijk hoort de wens van de overledene de leidraad te zijn, ook inzake de verstrooiing. Als de kinderen weten dat het in stilte verstrooien niet haar wens zou (kunnen) zijn, hebben ze een punt. Maar dan is het nog de vraag hoe je het hard kunt maken.

U kunt denken aan het inschakelen van een advocaat. Maar dit soort familieconflicten leent zich eigenlijk meer voor mediation. Dat is vaak een meer bevredigende en goedkopere manier van het oplossingen van een meningsverschil. U zou dat de voormalige echtgenoot van uw schoonmoeder kunnen voorstellen. Zie o.a.
http://www.nmi-mediation.nl/
http://www.rechtspraak.nl/Naar+de+rechter/Mediation+naast+rechtspraak/

Overigens is het uitstrooien van as altijd anoniem. Het is nooit te zien wiens as het is.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >