Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Meebegraven voorwerpen

3 augustus 2008

Vraag nummer: 5605 (oude nummer: 11131)

geachte mevrouw/heer, zijn er regels over het meebegraven in een kist van voorwerpen, bijv. sieraden/medailles e.d.

m.v.g.
Jan Landman
Kerkwerve

Antwoord:

Geachte heer,

Op veel begraafplaatsen is het in een kist mee begraven van niet vergankelijke voorwerpen verboden. Begraafplaatsen hebben er vaak regels voor in hun verordening of reglement. Men heeft in de regel geen bezwaar tegen voorwerpen zoals trouwringen, andere sieraden of een bril. Maar wel tegen bijvoorbeeld mobiele telefoons of andere voorwerpen met batterijen en dergelijke die het grondwater kunnen verontreinigen.

Zie de sub-rubriek Begraven > Sieraden e.a. grafgiften.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder