Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Mag een Stichting laten opgraven/herbegraven


11 januari 2022

Vraag nummer: 64171

Beste, Op de gemeentelijke begraafplaats liggen graven waarvan de graftermijn is verlopen en nu op de ruimingslijst staan omdat er geen Rechthebbenden te achterhalen zijn (geen naasten/iov gemeente begraven e.d.). Kan een Stichting een verzoek tot opgraving indienen om te laten herbegraven?
Mvg Karin Moonen

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ja, dat kan.

Iedereen die een opgraving wenst, een natuurlijk of een rechtspersoon (zoals een stichting, vereniging of BV of NV) zal een verzoek voor een vergunning als bedoeld in artikel 29 Wlb moeten indienen bij de burgemeester. Hij of zij zal dat verzoek moeten motiveren.

Elk redelijk aannemelijk verzoek kan gehonoreerd worden. Zeker als het gaat om een graf dat anders geruimd zou worden. Dat iemand bereid is om de kosten van de opgraving en de leges te betalen, is mijns inziens ook al een indicatie dat iemand een gegrond motief heeft.

Zie ook eerdere vragen en antwoorden over opgraven en herbegraven in de subrubriek 'Opgraven en herbegraven of cremeren'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie bepaalt of iemand wordt begraven of gecremeerd?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >