Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Optie op een grafrecht


23 maart 2009

Vraag nummer: 6321  (oude nummer: 12595)

Geachte heer Van der Putten.

We hebben bij de kerk in Nederhorst den Berg een kerkelijke begraafplaats in gebruik. Er is nog plaats (aantal begravingen ca. 2 per jaar); we geven 'eigen' graven uit. Er is nu een verzoek of men, in plaats van het 'uitsluitend recht' een optie kan krijgen. Met die optie kan men dan t.z.t. het recht kopen voor een specifieke plek. Anders gezegd: men heeft met de optie de garantie dan men op de begraafplaats kan worden begraven.

Wat vindt u van zo'n verzoek?

Met dank voor uw moeite.

Piet Faltay, namens de Prot Gemeente Nederhorst den Berg

Antwoord:

Geachte heer,

Het is natuurlijk aan u om zelf te beslissen wat u met zo'n verzoek doet. Als u voldoende ruimte op uw begraafplaats hebt, lijkt mij er niets op tegen om aan het verzoek te voldoen. U mag er per slot ook geld voor vragen en dat lijkt me altijd welkom.

Wat u kunt doen is nu al gewoon op de gewone manier een graf uitgeven, ook al wordt er nog niet direct begraven. Betrokkene kan de plaats nu dan zelf uitkiezen. Dat kunnen mensen plezierig vinden. U kunt dan het gewone tarief van een graf direct in rekening brengen. Later kunnen de rechten tegen het gewone tarief verlengd worden.

Er is ook een klein aantal begraafplaatsen in den lande dat als mensen graven willen reserveren, een optie uitgeeft en daarvoor een gereduceerd tarief in rekening brengt. Zodra er dan begraven moet worden, wordt het graf pas echt uitgegeven en het normale tarief geheven. Dat is een extra vorm van klantenbinding voor een begraafplaats.

U bent vrij om te kiezen wat u wilt (als uw beheersreglement niets regelt op dit punt). U kunt een verzoek ook afwijzen, maar ik zou in uw geval gewoon op de gewone manier een graf uitgeven. U blij en betrokkene blij.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE