Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Moeilijke situatie (op Amsterdamse begraafplaats) 1


18 juni 2018

Vraag nummer: 55401

Goedenavond,
Op een begraafplaats in Amsterdam zit al een half jaar lang een man voor een graf van s'ochtends tot sluitingstijd. Hij maakt er ondertussen een uitstalling van, zet stoel en allerlei voorwerpen neer en ook op de naastgelegen graven zet hij allemaal planten om zijn overledene in plantenweelde te dompelen. Omdat hij inmiddels het halve laantje in bezit neemt, voel ik mij niet prettig als ik bij ons graf sta en merk dat ik daardoor minder ga. Ik heb de beheerder al gemailed, maar krijg geen antwoord.
Mijn vraag is of iemand hierop aangesproken kan worden en bijv verteld kan worden dat hij alleen s ochtends daar kan zitten, zodat andere bezoekers gewoon rustig s middags kunnen gaan zonder dat ze zich in hun privacy gestoord voelen.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Op de gemeentelijke begraafplaatsen in Amsterdam is sinds 1 januari 2016 een beheersverordening van toepassing, die de beheerder van een begraafplaats het handvat geeft om op te treden tegen iemand die het pas bezet en spullen op andere graven uitstalt: artikel 4, lid 4, van de 'Beheersverordening gemeentelijke begraafplaatsen en crematoria Amsterdam'.
Artikel 25 van de Beheersverordening regelt ook dat het verboden is om op of naast een graf een zitgelegenheid te (laten) plaatsen.

Mij lijkt dat de beheerder van de begraafplaats met de betreffende man in gesprek moet, om vriendelijk maar beslist duidelijk te maken dat hij te ver gaat en niet meerdere plaatsen in beslag mag nemen en er niet half kan gaan wonen, wat andere bezoekers als overlast ervaren.

U kunt de beheerder hierover aanschrijven en vragen om binnen 7 dagen te reageren. Gebeurt dat niet, dan kunt u ook daar een klacht over indienen bij de gemeente.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Naschrift:
Voor het vervolg zie vraag nummer 55615.


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >