Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Leeftijdsgrens rechthebbende


8 september 2003

Vraag nummer: 2458  (oude nummer: 3025)

Geachte meneer vd Putten,

Op ons kerkhof is een tijdje geleden een jong echtpaar begraven, omgekomen bij een ongeluk. Nu wil de familie dat het graf op naam komt te staan van het oudste kind van die mensen. Dat is een meisje van 16 jaar.
Wij hebben het gevoel dat dat niet kan, maar we weten niet precies waarom niet. Wij hebben uw boek van Vermande er op nagekeken, maar konden niets over de leeftijd vinden.
Wat kunt u ons aanraden om te doen?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik verwerk niet het hele Burgerlijk Wetboek in mijn boeken en artikelen. Hier geldt gewoon de hoofdregel dat iemand meerderjarig (18 en ouder) moet zijn om een overeenkomst aan te kunnen gaan. Een graf op naam hebben, bij uitgifte of door overschrijving, is per slot niets meer of minder dan het aangaan van een overeenkomst.
Een minderjarige kan dat dus niet. Althans niet zelf. Wel denkbaar is dat het graf op naam van deze minderjarige wordt gezet, waarbij diens voogd als wettelijk vertegenwoordiger optreedt en dus de stukken tekent. Op de dag dat het meisje meerderjarig wordt, haar 18e verjaardag dus, wordt de gewenste situatie bereikt en is zij 'zelfstandig' rechthebbende.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE