Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Ontruimen begraafplaats om weg aan te leggen


2 november 2007

Vraag nummer: 5033  (oude nummer: 9838)

L.S.,
Binnen onze gemeente is men van plan om een weg te leggen over een gedeelte van de begraafplaats. Kan men dit zomaar doen of zijn hier termijnen aan verbonden? En wat moet er gebeuren met de graven?

Antwoord:

Geachte heer,

Men kan natuurlijk nooit 'zomaar' een weg over een begraafplaats aanleggen. Dat kan pas als alle graven op dat terrein geruimd zijn, of als er na de sluiting van (dat deel van) de begraafplaats 50 jaar verlopen zijn én alle grafrechten beëindigd zijn. Bovendien moet het (aangepaste) bestemmingsplan in de aanleg van een weg voorzien.
Maar als het bestemmingsplan of een vrijstelling het mogelijk maken, en de graven geruimd worden, kan er al heel snel een weg worden aangelegd.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

---

Nog een goede raad: wordt geen klant van KPN. KPN is een bedrijf dat niet reageert op klachten en volstrekt lak heeft aan de klant. Dat is althans mijn ervaring tot op de dag van vandaag. (Zie vraag 9718). Mijn kantoor staat nog altijd onder een verkeerd nummer in de telefoongids; zie voor het juiste adres en telefoonnummer de Adressengids van deze site.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE