Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Wie ligt waar begraven?


4 april 2014

Vraag nummer: 37966

Ik zoek het graf van de stiefvader van mijn vrouw. Ik heb alleen een naam en geboortedatum. Hoe kan ik dat graf vinden? Ik hoop dat u mij kan helpen. Met vriendelijke groeten, kees tybout

Antwoord:

Geachte heer,

Er is geen officiƫle centrale landelijke registratie van wie op welke begraafplaats waar begraven is. Wel moet elke begraafplaats zelf goed registeren wie waar begraven is. Die gegevens zijn openbaar zodat men verplicht is om ze aan iedereen te verstrekken die er naar vraagt.
Hetzelfde geldt overigens ook voor asbussen in een graf of nis op een begraafplaats.

Als u geen idee hebt op welke begraafplaats iemand begraven is, begint u gewoon in de voormalige woonplaats van betrokkene de begraafplaatsen te bellen of te e-mailen. De kans is het grootst dat hij daar begraven is. Wordt iemand daar niet gevonden, denkt u dan eens aan de geboorteplaats of een andere plaats waar iemand een bijzondere band mee gehad kan hebben.

Soms kunnen overledenen en hun graven ook gevonden worden via internet, zoals bijvoorbeeld via http://www.online-begraafplaatsen.nl.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de nieuwe site Uitvaartmarkt.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Bijvoorbeeld over aankoop en behoud van een graf voor eeuwig:

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >