Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Waterputten bij de velden


4 augustus 2004

Vraag nummer: 3250  (oude nummer: 4543)

mijn vraag is deze. mijn vader is in maart 98 overleden. daar stond een waterput met veel problemen het probleem is geen water of vervuild water wat ze oppompen uit een kanaal heb nu 6 jaar een goedkoop excuus gehad omtrent de voorzieningen put was lek en een paar jaar later weer dat de leidingen vergaan waren tot dat er vermeld werd dat ze een noodoplossing hadden gevonden een specie kuip maar wat hebben ze nu gedaan kuip vastgemaakt in de put en dus kanaal water dus met deze warme dagen legionella en algengroei het water is groen en verder op het nieuwe gedeelte staan nu stopkranen heb onlangs vrom,gezondheidsdienst , en waren wet.aan de telefoon gehad allemaal instanties om de wet te handhaven maar waar is hier een wet?het is van de gemeente Groningen komt nog bij dat het gedeelte met stopkranen dezelfde grafrechten hebben als het oude gedeelte ik zou wel eens willen weten of dit allemaal mag

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ja, dit mag. Er is geen wetgeving voor waterputten of kranen of ander water op begraafplaatsen. Daarom weten ook een aantal instanties die u daarover belt waarschijnlijk niet waarover het gaat, want ze hebben er niets mee te maken. Het water op begraafplaats is geen drinkwater en er mag best water uit een kanaal voor worden gebruikt. Als men maar waarschuwt dat het geen gewoon drinkwater is.

En wellicht ten overvloede: water in, onder, of in de buurt van begraafplaatsen is niet extra vervuild of bevat geen enge ziektes. Zo is uit diverse onderzoeken van oppervlaktewater en grondwater op en rond begraafplaatsen gebleken. Er kunnen wellicht algen in het water zitten, maar dat maakt het verder geen slecht water.

Of er wel of geen water en wel of geen gewone kraan is, hoeft ook geen enkel verschil te maken in de hoogte van de grafrechten.
Draait u de zaak eens om. Stel dat mensen ergens een graf hebben en ze opeens een rekening van de gemeente krijgen van 10,- per jaar extra omdat er nu een kraan een eindje verderop op hetzelfde grafvak staat. Ik denk dat de meeste mensen daar niet blij mee zouden zijn. Met de kraan wellicht wel, maar met een verschil in tarief per vak niet.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >