Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Wat is er met het graf gebeurd?


9 december 2015

Vraag nummer: 44499

24 jaar geleden heeft de vader van mijn vriend zelfmoord gepleegd. Mijn vriend was toen 6 jaar oud. Hij is begraven maar toen mijn vriend 18 jaar werd zei zijn moeder dat hij oud genoeg was zelf hier voor te betalen. Er is uiteindelijk een brief gekomen dat er voor het graf betaald moest worden. Dit kon mijn vriend op dat moment niet, want hij zat nog op school en had geen werk om dit te kunnen bekostigen. Hij heeft nu dus niets meer om naar toe te gaan. Heel erg droevig dus. Nu is mijn vraag wat is er met het lichaam gebeurd? Wij zij bezig met dingen uit het verleden uit te zoeken en het zou een stukje helpen als wij weten wat er dus gebeurd met het lichaam van de overledene op moment dat iemand dus niet meer kan betalen voor het graf. En mogen ze het lichaam dan ook echt helemaal vernietigen, om het maar even bot zo te zeggen. Hoe gaat dit in zijn werking? Is het lichaam misschien gecremeerd en er nog iets van over? Of raad u aan eens contact op te nemen met de begrafenis ondernemers van de begraafplaats waar zijn vader begraven lag. Ik hoop op een snelle reactie. Alvast bedankt.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik zou als ik uw vriend was, eerst maar eens naar de betreffende begraafplaats gaan en vragen wat er met dat graf gebeurd is. Er is een kans dat het graf nog bestaat. Misschien is het grafmonument inmiddels wel verwijderd, maar is de inhoud van het graf nog intact.

Dat de stoffelijke resten van de vader van uw vriend inmiddels gecremeerd zijn, is erg onwaarschijnlijk. Zoiets - cremeren na begraven - mag nooit zonder toestemming van nabestaanden.

Als de huur van een graf niet verlengd wordt, wordt de inhoud van het graf vaak nog niet meteen geruimd. Pas als men die plek weer nodig heeft voor volgende begravingen. Soms is dat na enkele maanden, maar soms ook pas na tientallen jaren. Dat verschilt van begraafplaats tot begraafplaats en van plek tot plek.

Aarzel niet, bel de begraafplaats en maak een afspraak, zodat men voldoende tijd heeft om met uw vriend te praten als hij langs komt.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister. Ook als u geen verzekering hebt!

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wat mag in de kist mee begraven worden?

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >