Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Voorzieningen op de begraafplaats


9 maart 2005

Vraag nummer: 3744  (oude nummer: 5696)

Geachte heer van Putten,
Welke voorzieningen zijn noodzakelijk voor personeel / gebruikers van een begraafplaats. Denk bij gebruikers ook voorgangers van een plechtheid, maar ook bezoekers.

Antwoord:

Geachte heer,

Er zijn geen voorzieningen noodzakelijk in die zin dat bij of krachtens de wet zijn voorgeschreven.
Noodzakelijk is dat bij aankomst van een stoet met overledene op de begraafplaats de papieren worden gecontroleerd, maar dat betekent niet noodzakelijkerwijs dat dit in een gebouw moet of dat de controleur ook als voorloper naar het graf fungeert, om maar wat te noemen.
Er is geen plicht om een aula, een mortuarium of zelfs maar toiletten te hebben. Althans niet direct gerelateerd aan de begraafplaats. Als men personeel vast op de begraafplaats(en) heeft werken moet het wel mogelijk zijn dat men ergens kan rusten en kan schuilen bij erg slecht weer en dat men ergens een toilet kan bezoeken, maar dat is vanuit het perspectief van de arbo en fatsoenlijk werkgeverschap. Dat kan m.i. ook op een andere plek in de buurt.
Ook andersoortige voorzieningen zoals verharde paden, of paden van een bepaalde breedte, of de mogelijkheid om met een auto op de begraafplaats te rijden, bankjes voor bezoekers, een omheining en een toegangshek zijn niet strikt noodzakelijk.
Qua gebouwen en objecten moet er dus niets.

PS U hoeft mij (bij uw naam, die de lezer nie tkan zien) niet uit te leggen waar uw gemeente ligt. Ik ben er gisteren nog doorheen gereden, ook al doe ik dat gemiddeld slechts eens in de 10 jaar. Maar ik genoot van het landschap en de verzorgde indruk van de dorpen.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >