Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Verstrooiing van as op begraafplaats


4 november 2009

Vraag nummer: 7052  (oude nummer: 14281)

Ik ben beheerder van een kerkelijke begraafplaats in Farmsum/Delfzijl.Wij hebben geen veld om as te doen verstrooien.Indien wij (sporadisch) een verzoek tot verstrooing krijgen wij ik in overleg met de familie een plek aan.Meestal onder bomen.MAg dit wettelijk??
Bij voorbaat mijn dank voor uw antwoord.
vr.gr.M.J.Timmerman

Antwoord:

Geachte heer,

Ja, dit mag. Men mag incidenteel as verstrooien, mits met toestemming van de eigenaar van het terrein.

Maar u bent eigenlijk een professional, als u een begraafplaats beheert. Ook al is die misschien maar klein en wordt er maar zelden as verstrooit. U moet dan eigenlijk bij de gemeente vergunning vragen om de hele begraafplaats als permanent strooiveld te gebruiken. Dan hebt u alle vrijheid om overal op het terrein te verstrooien en hoeft u zich niet bezwaard te voelen. Het is het makkelijkste om het hele terrein aan te laten wijzen, als u vergunning vraagt. Dat betekent niet dat iedereen maar overal mag verstrooien. Het is uw begraafplaats en u zegt waar het mag. Maar er is dan ook ruimte, wettelijke ruimte bedoel ik, om bijvoorbeeld ook op of in een graf te laten verstrooien. Het hoeft niet per se op een apart strooiveld of grasveldje. Onder een paar bomen is ook prima.

Zo'n vergunning kost meestal niets of een paar tientjes.

Meer over de vergunning en vergunningseisen en wat u precies moet schrijven aan de gemeente, kunt u lezen in de vele vragen in de subrubriek 'Strooiveld' in de hoofdrubriek 'Cremeren'.
http://www.uitvaart.nl/?s_page_id=68&pid=1&scat=76

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >