Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Vaststellen identiteit van overledene d.m.v. gebitsgegevens


15 december 2008

Vraag nummer: 5987  (oude nummer: 11970)

in januari 2008 is bij ons een mevrouw begraven. Deze woonde in Nederland maar is geboren Iran. De nabestaande van overledene willen aan de hand van gebitsgegevens de identiteit van overledene vaststellen voor afhandeling van diverse zaken in buitenland. Hoe kan dit geregeld worden en waar moet de gemeente rekening mee houden.

Antwoord:

Geachte heer,

Ik denk niet dat zomaar een graf geopend kan, mag en behoort te worden om iemands gebit te controleren. Ik mag aannemen dat toen mevrouw begraven is, haar identiteit vast stond. Er zal aangifte van overlijden gedaan zijn, verlof tot begraven afgegeven zijn en dergelijke.

Ik zie niet zo snel waarom gebitsgegevens nodig zijn, als er officiele papieren zijn die haar overlijden kunnen bevestigen. Ik kan me best voorstellen dat er in het buitenland nog zaken lopen die afgehandeld moeten worden, maar dan men een uittreksel uit het register van overlijden krijgen.

Het openen van het graf zou ik gelijk stellen aan een verzoek tot opgraving. Een belanghebbende kan een verzoek bij de burgemeester indienen en uitleggen wat men wil en waar dat voor nodig is. Ik heb de indruk dat zal blijken dat de zaak op een andere manier opgelost kan worden.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >