Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Uw juridisch advies 15291


3 maart 2010

Vraag nummer: 7372  (oude nummer: 15306)

Geachte heer van der Putten,
Dank voor Uw antwoord en advies. Kunt U inschatten of het nog een rol speelt als de voorzitter van het kerkbestuur de pastoor is en ook direct contact heeft met de beheerder van het kerkhof.
Kan overtuigingskracht in geval van de overige leden van het kerkbestuur beinvloeden?
Gaarne zo mogelijk Uw visie, waarvoor bij voorbaat dank.
Met vriendelijke groet,
XX

Antwoord:

Geachte heer,

Dat is niet in te schatten, het hangt van de persoonlijke verhoudingen af. Misschien snappen de andere leden van het kerkbestuur heel goed waarom iemand moeite heeft met deze pastoor. Misschien ook niet.

Misschien doet de pastoor er ook wel helemaal niet moeilijk over. Je kunt best onenigheid hebben, maar het blokkeren van een uitvaartmis e.d. is nog een heel ander verhaal. Een goede pastoor zal in de bijzondere omstandigheden van een overlijden de wens van een familie en de overledene respecteren.

De Nederlandse kerkprovincie kent ook een klachtenregeling, alleen ken ik daar de details niet van en kan ik niet zeggen welke soort klacht men behandelt. Men kan meen ik een klacht indienen bij het bisdom. Daar is alleen wel wat tijd mee gemoeid.

In het geval van een acuut probleem kan men met behulp van een advocaat ook een rechtszaak beginnen. In het geval van een overlijden en het (niet) regelen van een begrafenis kan en wil een rechtbank binnen 1 of 2 dagen een kort geding behandelen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >