Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Te hoog geplaatste kist in het graf


8 maart 2009

Vraag nummer: 6254  (oude nummer: 12447)

Mijn moeder is deze week begraven, ik ben ontevreden over de diepte.
Mijn vader ligd in het zelfde graf sinds mei 1994 op ongeveer een diepte van 3 meter nu heeft de dela de kist van mijn moeder op een diepte geplaatst van 35 cm onder het maaiveld,wat ik ongehoord vind. Zo begraaft men nog geen hond. Ik wilde de kist op een normale diepte begraven hebben van ongeveer 1.80 m wat kan ik hiertegen ondernemen

Antwoord:

Geachte heer,

Een begraving op een diepte van slechts 35 cm onder het maaiveld is wettelijk verboden. U kunt direct een schriftelijke klacht indienen bij de uitvaartondernemer en bij de eigenaar van de begraafplaats. Er is haast mee geboden. Men moet m.i. de kist opgraven en dieper plaatsen.

Als men niet binnen 2 weken hier positief op reageert, dan kunt u een extra schriftelijke klacht indienen bij de gemeente. De gemeente is verantwoordelijk voor het toezicht op alle begraafplaatsen binnen de gemeente en kan maatregelen tot handhaving van de wet treffen.

Als u rechthebbende van het graf bent (geworden na het overlijden van uw moeder), dan kunt u beslissen op welke diepte begraven wordt. Als uw vader 3 meter diep begraven is, kan uw moeder op een diepte van ongeveer 180 - 200 cm komen te liggen en blijft er eventueel nog ruimte voor een 3e begraving in de toekomst.
Ik adviseer altijd om zo diep mogelijk te begraven om boven in een graf altijd nog 'reserve' te hebben, als dat kan.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >