Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Overlast hangjongeren begraafplaats en trapveld


28 juni 2007

Vraag nummer: 4851  (oude nummer: 9434)

L.S.,
In hoeverre kan men bezwaar maken tegen geluids overlast, veroorzaakt door het beruchte hangjongeren probleem. Tegen een kerkhof is een trapveld gesitueerd waar dit plaatsvind. De politiek heeft het doen en laten van de beruchte jongeren gelegaliseerd. De politie kan er vrijwel niet tegen optreden. De nabestaanden durven zich niet te verzetten bij een bezoek aan hun overledenen

Antwoord:

Geachte heer,

De overlast van de jongeren heeft niets met de begraafplaats van doen. Het is niet zo dat de gemeente daar geen trapveldje mag maken omdat er een begraafplaats in de buurt is.

Maar iedereen kan natuurlijk altijd klagen als er reden tot klagen is, bij de politie of bij de gemeente. Men hoeft er niet te wonen men kan ook als bezoeker van de begraafplaats klagen.

Wat u eens zou kunnen onderzoeken is, of het gebruik van het terrein als trapveldje wel in overeenstemming is met het bestemmingsplan. Zo niet, dan kunt u de gemeente vragen om het bestemmingsplan te handhaven, óók tegen zichzelf als 'overtreder'.
Het kan ook zijn dat het maken van lawaai, geluidsoverlast, in bepaalde uren van de avond en de nacht niet mogen. Dat kan verboden zijn in het bestemmingsplan, maar ook in de Algemene Politieverordening, of beiden.

Enfin, dat zijn zo de tips die ik u kan meegeven.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >