Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Opsporing familieleden


15 augustus 2011

Vraag nummer: 25540

Ik weet dat veel overleden personen die begraven worden, landelijk geregisteerd worden (bv. bij graftombe). Worden gecremeerde personen ook geregisteerd, zo ja weet u waar, zo nee, is dit dan alleen in de gemeente plaats bekend en kun je dat opvragen.
Vriendelijke groet, theo willems

Antwoord:

Geachte heer,

Er is geen echte volledige landelijke registratie van begraven overledenen. Wat er aan namen/gegevens op Graftombe.nl vermeld wordt, is slechts een fractie van het hele bestand aan graven en overledenen. En het is ook geen 'zuiver' bestand in die zin dat wat op grafstenen staat niet 100% hoeft te matchen met de officiele gegevens in de Gemeentelijke Basis Administratie (Burgerlijke Stand). Denk aan verkeerde spelling van (voor)namen, niet complete (voor)namen, etc.

Het hoeft bij Graftombe en vergelijkbare sites ook niet alleen om begraven personen te gaan. Er zijn ook urnengraven en er kan ook as in een graf verstrooid zijn, wat tot een vermelding op een grafsteen geleid heeft.

Bij gemeenten kan men betreffende een familielid natuurlijk altijd een uittreksel opvragen van het register van overlijden. Maar dan moet men weten in welke gemeente iemand overleden is. Dat kan in een andere gemeente zijn dan in de woonplaats. Denk aan mensen die in een regionaal ziekenhuis overlijden; die worden geregistreerd in de gemeente van overlijden.

Als u een vermoeden hebt in welk crematorium iemand gecremeerd is, kunt u dat ook bij het betreffende crematorium opvragen. Dat is een openbaar gegeven, dat iedereen mag opvragen. Je moet dan wel gegevens van een concreet persoon vragen; men hoeft en kan geen lijst geven wie er gedurende het afgelopen jaar gecremeerd is.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE