Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Openbaar toilet verplicht?


20 maart 2008

Vraag nummer: 5299  (oude nummer: 10496)

L.s.
Ditmaal een wat afwijkende vraagstelling.
Kan de gemeente verplicht gesteld worden om op de gemeentelijke begraafplaatsen te voorzien in een 24-uurs toiletvoorziening? (dit ten behoeve van de bezoekers) Zijn hier landelijk cijfers van, welke gemeenten aan deze vraag voldoen ?
Hoogachtend,
A. Haak
Terneuzen

Antwoord:

Geachte heer,

Nee, er is geen enkele verplichting voor een gemeente om op de gemeentelijke begraafplaatsen te voorzien in een toiletvoorziening. En al helemaal geen 24 uur per dag.

Ik denk niet dat er harde gegevens zijn over het aantal gemeenten met toiletvoorzieningen op een begraafplaats. Ik schat het aantal begraafplaatsen met dat soort voorzieningen laag in. Dan moet je al een begraafplaats hebben waar elke dag een beheerder aanwezig is en waar een gebouw staat. Dat aantal begraafplaatsen is klein, met een natte vinger in de lucht denk ik dat je met zo'n 50 tot 100 al een heel eind bent. Afgezet op zo'n 3.500 tot 4.000 begraafplaatsen in den lande is dat niet veel.

Als er al cijfers over bekend zouden zijn, zijn die misschien bij de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen bekend. Wellicht heeft die ooit eens een enquĂȘte gehouden naar voorzieningen op begraafplaatsen. Bereikbaar via www.begraafplaats.nl.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >