Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Op bouwterrein aangetroffen botten


24 januari 2017

Vraag nummer: 49213

De politie kwam vanochtend aan de balie van het stadskantoor aanzetten met een pakketje botten. Deze botten waren gevonden bij civiele werken op een bouwterrein in de gemeente. De politie heeft ze laten onderzoeken door een forensisch onderzoeker. De uitkomst van dat onderzoek was dat het deels om dierlijke botten gaat en deels om menselijke botten. Maar zo oud, dat er geen strafrechtelijke aspecten meer aan kunnen zitten.
De politie stelde voor om deze botten op onze gemeentelijke begraafplaats in de knekelput te bergen. De dames van de balie vonden het niet zo leuk, die botten bij de balie en ik ben ze meteen komen halen. Kan ik die botten in de knekelput stoppen? Zijn er nog procedures, iets waar ik rekening mee moet houden?

Met vriendelijke groet,

(beheerder begraafplaats)

Antwoord:

Geachte heer,

Als zulke stoffelijke resten op het terrein van - waarschijnlijk - een opgeheven begraafplaats worden aangetroffen, is het de beste oplossing om die resten op de gemeentelijke begraafplaats onder te brengen. Dat er wat dierlijk materiaal tussen kan zitten, zie ik niet als probleem.

Uw gemeente heeft inderdaad een knekelput; dan ligt het voor de hand ze daar in te leggen. Als u geen knekelput zou hebben, zou u ze bijvoorbeeld ergens in de groenvoorziening kunnen begraven.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE