Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Manier van teraardebestelling


3 juni 2008

Vraag nummer: 5459  (oude nummer: 10811)

Geachte heer Van der Putten,

Februari jl. is mijn vader helaas overleden. Nu zijn we zoekende naar een gedenksteen en we zijn op een vraag gestuit. Op de begraafplaats is het gebruikelijk dat mensen met het hoofd onder de gedenksteen liggen. Ten tijde van de begrafenis, lag mijn vader in tegenstelling tot alle anderen met zijn hoofd de andere kant op, waardoor naar nu blijkt de gedenksteen op zijn voeten komt te staan. Al tijdens de begrafenis heb ik laten weten dat mijn verkeerd lag, maar daar werd niets mee gedaan. Nu wil ik toch graag weten waarom dat zo is en of dat wel zomaar mag? Ook zou ik graag willen weten of er nog een mogelijkheid is om mijn vader alsnog goed te leggen.

Hopelijk kunt u mij wat meer duidelijkheid in deze zaak verschaffen.

Met vriendelijke groet,

XX

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Er zijn geen vaste regels voor het begraven van iemand, zodanig dat het hoofd dan wel de voeten onder de steen staan. Er zijn begraafplaatsen waar men met het gezicht naar het oosten begraaft, wat bij graven links en rechts van het pad het gevolg heeft dat de ene rij overledenen met het hoofd naar het pad ligt en de andere rij met de voeten. En dan bedoel ik geen Islamitische maar gewone Christelijke begraafplaatsen en ook wel enkele gemeentelijke begraafplaatsen waar het lokaal gebruik is.

Hoe weet u dat andere overledenen op de begraafplaats van uw vader anders begraven zijn?

Als u het vervelend vindt dat uw vader ligt zoals hij nu ligt, had er direct iets aan moeten gebeuren. U krijgt nu geen verlof meer om hem op te laten graven en de kist andersom te plaatsen. Verlof tot opgravingen krijgt men in de regel nog binnen 2 maanden na een begrafenis, omdat de kist dan nog intact is.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE