Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Kosten graf delven dubbel?


29 januari 2016

Vraag nummer: 45038

Kosten graf delven 400 Euro
Wij hebben een familie grafkelder
Alles is gedaan Door een bedrijf ( het verwijderen van de steen en het terugplaatsen) dit hebben wij ook betaald ,is alleen wat zand in gestrooid Door de beheerder
Betalen wij nu dubbel
Betalen wij nu dubbel?

Antwoord:

Geachte heer,

Als het gaat om een gemeentelijke begraafplaats, dan kan het zo zijn dat die gemeente u leges in rekening kan brengen voor het openen van het graf, ook al worden de werkzaamheden geheel of deels door een ander uitgevoerd.

Die leges is een belasting, die niet per se iets te maken heeft met feitelijke diensten. Zoals geldt voor zoveel soorten belastingen. Maar dat hangt er ook een beetje van af hoe e.e.a. precies in de heffingsverordening is geformuleerd.
Ik weet niet of het om een gemeente gaat, om welke gemeente het gaat en dan moet je ook nog heel exact weten wat men gedaan heeft. U schrijft 'dat de beheerder er alleen wat zand in strooit'. Dat klinkt niet als veel werk, maar het kan toch een belastbare dienst zijn. Dat kan ik van hier af zonder feitelijke gegevens niet beoordelen.

Maar ik zou zeggen: vraag het na bij de gemeente, vraag een onderbouwing en dat u denkt dat u dubbel betaalt. Iedereen snapt dat dat geen fijn gevoel is en ik denk dat men u het met alle plezier rustig wil uitleggen. En misschien heeft men wel een fout gemaakt en dan ontdekt men dat ook, als u het aankaart. Kortom: vraag het na.

Bij een niet-gemeentelijke begraafplaats kan men u geen kosten in rekening brengen als iemand anders de feitelijke dienst verricht en u die andere persoon betaalt.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >