Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Kindergraven; hebben ouders ook keuze algemeen/eigen graf?


2 februari 2002

Vraag nummer: 582  (oude nummer: 171)

Tue Mar 20 16:25:58 2001

Is een algemene begraafplaats verplicht om een gedeelte van de begraafplaats uitsluitend te gebruiken voor het begraven van kinderen? Indien ja: hebben de ouders de mogelijkheid om te kiezen uit een algemeen graf of een eigen graf?

Antwoord:

Tue Mar 20 22:58:39 2001

Geachte heer of mevrouw,

Een algemene begraafplaats (en een kerkelijke of andere particuliere begraafplaats) is niet verplicht om een gedeelte van de begraafplaats uitsluitend voor het begraven van kinderen te gebruiken.
Zeker hebben ouders altijd de mogelijkheid om te kiezen tussen een eigen graf, een algemeen graf (en een kindergraf). Er kan nooit een verplichting zijn om een kind in een kindergraf te begraven.
Wel kan men, als men kiest voor een ander graf dan een kindergraf, natuurlijk geen aanspraak maken op dezelfde rechten die men soms aan een kindergraf geeft: dat het goedkoper is dan een ander graf en dat een kind er alleen in ligt (in een gewoon algemeen graf ligt men in de regel met meerdere personen, vreemden van elkaar. In een eigen graf bepaalt de familie zelf of en zo ja wie er later nog in bijbegraven wordt).
Maar men is altijd vrij in de keuze van een graf. Men kan er alleen niet voor kiezen om een volwassene in een goedkoop kindergraf te begraven; wel om een kind in een meestal wat duurder niet-kindergraf te begraven.

mr. W.G.H.M. van der Putten

20 maart 2001

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >