Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Kan je vergunning uitstel van begraving en verlof tot begraving combineren?


29 november 2017

Vraag nummer: 52934

Indien er conform artikel 17 Wlb een afwijkende termijn voor begraven is verleend, is de begrafenis dan mogelijk op grond van alleen het verlof van artikel 17? Of is het verlof tot begraven van artikel 11 Wlb dan ook nog nodig?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Een combinatie van de vergunningen is juridisch niet mogelijk, omdat verschillende functionarissen de vergunningen afgeven.

Indien er later moet worden begraven dan de 8 dagen die artikel 16 Wlb feitelijk aan ruimte biedt (6 werkdagen en 2 dagen weekeinde), is een verlof tot uitstel nodig van de burgemeester.

Om te kunnen begraven is dan nog altijd het verlof tot begraven van de ambtenaar van de burgerlijke stand nodig. Beide verloven zijn nodig.

Het zijn 2 verschillende verloven, van 2 verschillende autoriteiten. De burgemeester is niet bevoegd om een verlof tot begraven af te geven.
De ambtenaar van de burgerlijke stand mag als ambtenaar van de burgerlijke stand geen verlof tot uitstel verlenen. Het kan wel zo zijn dat een medewerker burgerzaken die tevens ambtenaar van de burgerlijke stand is, mandaat heeft om namens de burgemeester een verlof tot uitstel af te geven en te ondertekenen. Maar dan blijft het nog steeds een verlof van de burgemeester.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie bepaalt of iemand wordt begraven of gecremeerd?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE