Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Ik wil in een andere stad begraven worden


3 januari 2021

Vraag nummer: 62186

ik heb lang in Maastricht gewoond,en daar is ook een vriend van mij begraven,nu zou ik daar ook begraven willen worden woon nu in Haarlem,hoe moet ik dat regelen en wat gaat mij dat kosten?

Antwoord:

Geachte heer,

Het is geen enkel probleem om in een andere stad begraven te worden dan de woonplaats. Dat gebeurt vaak. Denk aan al die mensen die weduwe of weduwnaar worden en later verhuizen. Denk aan de mensen die in hun geboortedorp in een familiegraf begraven willen worden.

Hoe u dat moet regelen? U moet tegen kinderen of familie of vrienden of een executeur die de uitvaart zullen gaan regelen, vertellen dat u in Maastricht begraven wil worden.

Als niet helemaal duidelijk is wie de uitvaart gaat regelen en als u vermoedt dat nabestaanden uw wens niet direct uitvoeren, kunt u het opschrijven in een codicil of laten opschrijven in een testament. U kunt het ook regelen bij de uitvaartverzekering als u een pakketpolis hebt. Of als wens deponeren bij een uitvaartonderneming. Alleen is dat geen rechtsgeldige wilsbeschikking.
Als problemen met de erfgenamen te verwachten zijn, kunt u het beste bij een notaris een testament opmaken. In andere gevallen kan een codicil verstandig zijn.

Wat dat gaat kosten kan ik u niet zeggen. Ik denk dat een graf in Maastricht iets goedkoper is dan een graf in Haarlem. Maar dat kunt u zelf eenvoudig uitzoeken via internet. De meeste gemeenten publiceren hun tarieven en ze zijn ook te vinden op de site van de vereniging van begraafplaatsen, de LOB, via www.begraafplaats.nl/begraafplaatsen. Dan kunt u linksboven Haarlem of Maastricht invullen.

Het enige verschil zijn de kosten van transport van de kist naar Maastricht. Die zullen uw nabestaanden de kop niet kosten. Een paar honderd euro. Maar dat mag het toch waard zijn? Wacht, ik vergeet bijna nog de reis van het uitvaartpersoneel voor de werkzaamheden op de begraafplaats. Maar dat is uit te zoeken.

U kunt het misschien ook al bij leven regelen met een landelijk werkende uitvaartonderneming. Dan is het al helemaal geen probleem om een deel van de verzorging in Haarlem plaats te laten vinden en de begraving in Maastricht. Want dan zet men ander personeel in, die al in die regio's werkzaam is. Dan is er geen extra reistijd heen en weer en dus geen extra kosten daarvoor.
U kunt een vrijblijvend gesprek hebben met Top Uitvaarten. Telefoon 088 848 82 27. U kunt vragen naar Peter en verwijzen naar uw vraag in deze rubriek. Ik ken Peter persoonlijk en denk dat hij u kan helpen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages – kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden.
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >