Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Grafdelven in het donker


9 juni 2016

Vraag nummer: 46432

Beste meneer van putten ik ben grafdelver bij een gemeente is er ook een tijd verbonden tot hoe laat men mag komen op de begraafplaats voor een begravenis het gebeeurd swinters wel eens dat we in het donker het graf nog moeten dichten doe dit nog niet zolang

Alvast bedankt a jacobi

Antwoord:

Geachte heer,

Er zijn geen wettelijk vastgelegde tijden. Maar een verstandige beheerder van een begraafplaats neemt alleen begravingen aan als het graf nog voor het donker gedicht kan worden. Maar dat lukt niet altijd als er te veel begrafenissen zijn.

Misschien is het in de winter dan soms verstandig om het graf 's middags / 's avonds niet helemaal te dichten en de volgende ochtend het karwei af te maken.

Om in het donker met een kraantje op de begraafplaats te rijden lijkt me niet zo handig. Als je een oude begraafplaats met smalle paden hebt, rijd je misschien te makkelijk schade.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals bijvoorbeeld over een graf of een privé begraafplaats op eigen grond:

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >