Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Grafakte niet getekend! Wie is rechthebbende?


18 november 2002

Vraag nummer: 1592  (oude nummer: 1957)

Mon, 18 Nov 2002 10:58

Na de dood van mijn vader is hij gecremeerd en begraven in een urnenmuur. Omdat mijn stiefmoeder de kosten weigerde te betalen hebben mijn zus en ik de grafrechten en grafsteen betaald. De grafakte is destijds door niemand ondertekend. Nu heeft mijn stiefmoeder onlangs, zonder ons medeweten, de urn opgeeist. Mag zij dit zomaar doen? Wie is de rechthebbende in dit geval?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Als er geen getekende grafakte is, is er geen overeenkomst met de houder van de begraafplaats of het crematorium waar de urnenmuur staat. Er is geen rechthebbende en niemand kan iets eisen.

Als u en uw zus de kosten hebben betaald, kunt u de houder van de begraafplaats of het crematorium vragen om de grafakte op uw naam te zetten. Men moet het niet alleen registreren; u moet werkelijk een bewijs (akte of brief) in handen krijgen.

Als ik de houder van de begraafplaats of het crematorium was, zou ik trouwens niets uit handen geven, zonder een getekende overeenkomst met iemand. Pas als iemand getekend heeft, is die persoon bevoegd om de urn op te vragen.

mr W.G.H.M. van der Putten

18 november 2002

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >