Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Geen opdrachtgever, toch rekening demonteren graf


18 juni 2004

Vraag nummer: 3179  (oude nummer: 4424)

wij hebben de erfenis van mijn man haar moeder benefecair aanvaard nu krijgen wij van de begrafenisondernemer een rekening voor het demonteren van het graf.
de overledene was weduwe en is bij haar man begraven, ze heeft een persoon in vertrouwen genomen en die heeft al het geld van de overledene voor haar dood van haar rekening gehaald zodat er niets meer in de erfenis was, zij heeft na het overlijden de boel geregeld maar nu het op betalen aankomt krijgen wij de rekeningen. Wat moeten wij met deze rekeningen doen?Zijn wij verplicht te betalen?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Als u geen opdracht aan de begrafenisondernemer hebt gegeven om iets met het graf te doen, dan zie ik geen reden waarom de een rekening zou moeten betalen. De opdrachtgever is verantwoordelijk voor de kosten. Dat staat ook los van het zijn van erfgenaam of niet.

Als iemand beneficiair aanvaardt of de erfenis verwerpt, maar hij/zij geeft wel opdracht voor de begrafenis of een aanpassing aan het graf(monument), dan moet hij/zij als opdrachtgever betalen. Als u geen opdrachtgever bent, bent u niets verschuldigd. De begrafenisondernemer moet per definitie weten wie zijn opdrachtgever is en kan bij hem/haar de rekening kwijt.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >